top of page

Corona, Den Země a co přijde potom?


Jako všechny malé kulturní spolky i velké kulturní stánky, jsme i my museli naši plánovanou aktivitu přehodnotit důsledkem ochranných opatření. Přesto však jsme nechtěli zůstat neaktivní a dokázat, že nám nejde jen o zábavu ale i o věc.

Vzhledem k tomu, že nám příroda po dobu koronavirové krize poskytla útočiště před strachem z pandemie a byla nám jaksi oázou klidu, utrpěla na znečištění více, než bývalo v posledních letech. Naše týdenní výzva Ukliďme Poodří - Ukliďme město se setkala s dobrým ohlasem, a podle informací (kvůli zákazu shromažďování) se jí zúčastnilo přes 30 dobrovolníků včetně Klubu StuArt, PopStu, Skaut Studénka a dalších z řad veřejnosti. Úklid proběhl v okolí části CHKO Poodří - Kotvice, centra města Studénky a části Butovického potoku. Touto cestou bychom jim srdečně poděkovali za ochotu a nadšení pro věc.

Léto bude stále ve velmi opatrném duchu a tak jsme naši dramaturgii museli proměnit. Na řadě je obnovený projekt Storytellingové Ohně, který si vytyčil za cíl vybudovat aktivní skupinu lidí, která se během letních měsíců bude shromažďovat za účelem vyprávění a předávání příběhů. Podobný princip má i Stand-up comedy, na který jste si od nás již zvykli, ovšem Storytelling nemá přinášet jen zábavu ale také i ponaučení nebo téma k zamyšlení. První pokus o takovéto setkání proběhne 26. června. a o místě budeme dále informovat. - Za tým StuArt Adam Poštolka

18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page