top of page

Více akcí? ... To chce více žánrů!


Co takhle scházet v podobném kruhu?
Foto z akce Svíčka za Studénku. Její oheň stále hoří.

Vedle stand-up večerů chceme také dělat menší události pro 15-20 lidí. Chtěli bychom zavést například večery "storytellingu" (jak napovídá název - vyprávění příběhů) v kruhu okolo plápolajícího ohně. Každý by dostal prostor pro vyprávění svého příběhu - vy mimo náš klub především. Jednalo by se o příběhy vlastní, smyšlené i o povídky jiných autorů. Můžou být komediální, poučné, klidně i strašidelné.


Pro odvážnější jedince setkání formou "slam poetry" - což je daleko více bezprostřednější forma improvizace než stand-up comedy. Navozením prostředí a atmosféry v netradičních prostorech se účastníci pokoušejí o spontánní básnění. Nehledá se žádný hlubší smysl, ani poselství. Nedbá se na přísné dodržování rýmu i rytmu. Spíše jde o uvolnění tvůrčí energie do prostoru.

Site specific je odborně řečeno umění zasazené do kontextu určitého prostoru, kterým je přímo vymezováno; nejčastěji se jedná o nepřenosné umělecké projekty spočívající v oživování opuštěných chátrajících budov. Tato umělecká forma závisí na konkrétním místě, jeho atmosféře a jeho historii, jež jsou zároveň prvotním zdrojem inspirace pro vznik příběhu či pro ztvárnění souvislostí. Rádi bychom navázali na historii hrdé Vagónky - kovárny, továrníkovy vily, všech zámků Studénky, Zimního stadionu, Sladké díry, Slaného rybníka a pověst Černé ruky u kaple sv. Anny.


Kapitán týmu Adam Poštolka
74 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page